U16: Évértékelő Jan Pavlíktól

2022.01.10, 11:15 Kosárlabda UP
Jól szerepeltek a fiatalok.

“A sikeres selejtezők után októberben elkezdődött az alapszakasz, ahol a B csoportba lett sorolva a csapatunk. Csoportunk erősebb, mint az A csoport, így több kemény meccset tudunk az alapszakaszban játszani, ami a fejlődésünket szolgálja. November elején az EYBL tornán is rész vettünk, amely nagyon hasznos volt számunkra. A bajnokságban jelenleg a csoport első 4 csapatai között vagyunk, reális esélyünk van a csoport megnyerésére, de ez csak az utolsó fordulókban fog kiderülni. Mindenképpen kelleni fog ehhez a mindennapi kemény munka, amivel jelenleg bajlódunk, mert különböző okokból nehezen tudjuk összehozni a teljes csapatot legalább két heti edzésre. Hozzá kell tenni, hogy egyelőre egy meccset se tudtunk teljes kerettel játszani, de az utolsó pár összecsapás szerint a csapatunknak nagy szíve van, a fiúk képesek nagyon keményen harcolni és mivel páran a válogatott tagjai is, benne van a csapatban a megfelelő minőség akár az egész bajnokság megnyeréséhez. De még hosszú az út, sok munka és kitartás kell hozzá!

Az U16 és U18-as regionális bajnokság is elindult ősszel, ahol a szükséges játékperceket igyekszünk mindenkinek megadni, jelenleg veretlenül állunk mind a két sorozatban, célunk mindkét regionális bajnokság megnyerése. Kemény munkával és megalapozott kis szerencsével nyerhetünk minden sorozatot, amelyben elindultunk. Az nekünk extra eredmény lenne, de a fiúk is kellenek hozzá és nem csak amikor kedvük van keményen dolgozni, hanem mindig, minden nap edzésen, minden percben!

Nem szoktam kiemelni egyéni teljesítményeket, de most kivételt kell tennem, mert 2 játékosunk 2 nemzeti csapatban is szerepelt. Kékesi Kolos a magyar U16-os válogatottat, Pavlík Bobo pedig a cseh U16-os válogatottat erősítette a decemberi ORV tornán és mindketten a csapat legjobbjai közé tartoztak, így nagy eséllyel szurkolhatunk nekik majd nyáron az Európa bajnokságon.

Hajrá ASE U16!”

Képek a mérkőzésekről: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1K4UN1bn7DM8owrD2H0ICDQOD2QTiywLf?fbclid=IwAR1Oqy5ChpiOYspX-A_xbjojUfeUkrHCcLXyuzXqE42HhFz_jIzjr3J1Kqc