U16: EYBL Botevgrad

2022.03.01, 13:51 Kosárlabda UP
U16-os csapatunk Bulgáriában járt

U16-os csapatunk február utolsó hetében a bolgár Botevgradban járt, ahol az EYBL sorozat második fordulóját szervezték. Nagyon fontos volt számunkra egy nemzetközi megmérettetés, amihez az EYBL sorozat tökéletes, mivel hasonló kaliberű csapatokkal találkozhattunk.

Az eredeti csoportunkat a szervezők kénytelenek voltak módosítani, így az előző tornához képest nem a saját csoportunkban folytattunk a sorozatot.

A továbbjutás szempontjából ez nem volt befolyásoló tényező, hiszen sajnos sok csapat most is az utolsó pillanatban mondta le a szereplést, leginkább a pandémiás helyzet miatt.

Bulgáriában 4 meccset játszottunk, ebből kettőt sikerült megnyerni, de a két vesztes meccsen is végig partiban voltunk. Voltak nagyon jó pillanataink, de sajnos előfordult az is, hogy a fiúk azt gondoltak, hogy könnyen fogunk nyerni és nem tették oda magukat úgy, ahogy kellene. Ez nem először folrdult elő a szezonban, úgyhogy erre nagyon kell fókuszálnunk a bajnokság hátralévő részben, szükségesnek tartom, hogy a fiúk mindig éhesek legyenek a sikerre!

Több jó teljesítményt láthattunk a csapatunkban, az Atomcity legjobb játékosának Kékesi Kolost választották a szervezők.

Maga Botevgrad város nem egy turisztikai központ, néha olyan érzésünk volt, hogy legalább 30-40 évet utaztunk az időben vissza, a fiúk legalább látták azt, hogyan étek az emberek hosszú évekkel születésük előtt. A képeken is látható, hogy milyen jellegű város Botevgrad, annak ellenére a torna szervezése és szervezők hozzáállása tökéletes volt, nekik is jár a köszönet.

A fiúk új élményekkel értek haza, voltak olyanok is, akik új barátokat is találták Bulgáriában, ráadásul egy felnőtt válogatott meccset is megnézhettünk, ami egy világbajnoki selejtező volt, Bulgária és Csehország játszotta.

 

Eredmények, statisztikák: http://www.eybl.lv/new/ce_u16_team.php?team_id=4646561&season_id=122959

 

HAJRÁ ATOMCITY!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%