Továbbra is menetel az Atomcity U16

2021.10.27, 10:42 Kosárlabda UP
Túl vannak a fiúk a selejtezőkön.

A 2020/21-es szezonban a 14. helyen zártunk a bajnokságot, ami ahhoz képest, hogy az átlagnál sokkal fiatalabb volt a csapatunk, nagyon szép eredmény, azonban mi mindig előre szoktunk nézni, a tavalyi eredmény egy elkötelezettség erre a szezonra, mert idén bajnokság favoritjai közé tartozunk és természetesen minél jobb eredményt szeretnénk elérni.

Ezekkel a gondolatokkal folytattuk júliusban a munkánkat, leginkább az erőnléti edzőnkkel, 6 hetes erőnléti program formájában. Annak ellenére, hogy nem teljesen kötelező jellegű volt a programban való részvétel, szinte mindenki becsületesen dolgozott egész nyáron.

A kosárlabda edzésekkel augusztus közepén kezdtünk foglalkozni és mivel a fiúk megfelelően jó fizikális állapotban érkeztek, rögtön tudtunk szinte csak a kosárlabdára fókuszálni és a szeptemberi selejtezőkre készülni.

A selejtezőkön természetesen minél jobban akartunk szerepelni és az országos legjobb 16 csapat között való szereplést kiharcolni, ami végül vereség nélkül, ráadásul nagy eredmény különbségekkel sikerült. Néha azért lehetett látni a fiúkon, hogy egy picit lazábbra vették a feladatot, mert tudták, hogy nyerni fogjuk adott mérkőzést, ami nagyon veszélyes lehet a továbbiakban és nem engedhetünk meg magunknak ilyen hozzáállást akár egy másodpercre sem.

A selejtezők eredményei itt találhatóak:

http://hunbasket.hu/utanpotlas/x2122/hunu16/2284 (F csoport)

http://hunbasket.hu/utanpotlas/x2122/hunu16/2282 (F csoport)

 

A sikeres selejtezők után az Országos Főtábla B csoportjába kerültünk, pár nagyon erős csapattal együtt, amelyekkel szemben próbálunk minél jobb helyezést elérni. Néhány fordulót már hátunk mögött tudhatunk, jelenleg veretlenül állunk, kemény meccseken sikerült diadalmaskodnunk. Tudni kell azért, hogy még csak az elején vagyunk, továbbra is keményen kell dolgoznunk, ha elakarjuk érni a céljainkat.

 

Az Országos Főtábla, B csoport, Atomcity eredményei és statisztika:

http://hunbasket.hu/utanpotlas/x2122/hunu16/2285

 http://hunbasket.hu/csapat/x2122/hunu16/2091/atom-city-atomeromu-se-u16-a

 

A jó eredmények mellett nagyon fontosnak (ha nem a legfontosabbnak) tartom, hogy a fiúk nagyon szeretik a kosárlabdát, minden edzésen keményen dolgoznak és annak ellenére, hogy nem mindig mindenki tud megfelelő játékperceket kapni, együtt van a csapat, a fiúk támogatják egymást és örülnek a csapat sikereinek. Lassan az U16 és az U18 regionális bajnokság is elindul, ahol mindenki sok játék és fejlődési lehetőséget fog kapni. Annak is nagyon örülök, hogy néhány játékosunk az U16 válogatottba is kap folyamatosan meghívót.

Látszik, hogy nagyon jó úton haladunk, de szerényen és becsületesen kell tovább dolgozni minden nap és mindent megtenni, hogy a céljainkat elérjük. Csak akkor jöhet ki a tehetség, amely a fiúkban és a csapatban rejlik, ha több mint 100%-osan állunk hozzá minden meccshez és minden edzéshez!

 

Képek ezen a linken találhatók: 

-Jan Pavlík


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%