U14: Újabb siker az EYBL-ben

2020.02.26, 09:51 Kosárlabda UP
Lengyelországba utazott a csapat.

EYBL CE U14 második torna, Radom, Lengyelország, 2020.02.21.-23.

 

Őszi torna után lengyel Radomban második torna következett, amelyen már Atomcity-RICSILLA név alatt indultunk, miután januárban együttműködési megállapodást kötöttünk és magyar bajnokságban is közös csapattal szerepelünk. Radomban nehezebb ellenfelek vártak ránk, mint tavaly novemberben, de egyértelmű célunk a továbbjutás volt. USK Prága (cseh9, Balkan Botevgrad (Bolgár), Bayern München (német) és Porsche akadémia Ludwigsburg (német) voltak az ellenfeleink. Feladatot sikerült megoldani, tervezhetünk az utazást középeurópai döntőre! Hajrá Atomcity-RICSILLA!

 

Atomcity RICSILLA – USK Prága 86:51

Nehezebben indult a meccs, mint gondoltunk, de idővel egyre jobban látszott, hogy a csapatunk koncentráltan, pontosabban és gyorsabban játszik, mi diktáltunk a tempót és egyre nagyobb volt a különbség. Mindenki pályára került, mindenki hozzá tette a sikerhez.

 

Atomcity RICSILLA – Balkan Botevgrad 74:65

Mivel eddig veretlen csapattal találkoztunk, nagy motivációval indultunk szombat reggeli meccsre. Tudtunk, hogy ha nyerni akarunk, több mint maximumot ki kell hoznunk magunkból, leginkább védekezésben. Balkan-nak egy extra tehetséges játékosuk van, aki képes akár 10 triplát, vagy 40 pontot dobni mérkőzésen, úgyhogy leginkább rá kellett koncentrálni. Másik oldalon viszont tisztán látszódott, hogy ha sikerül azt a srácot megállítani, nagy esélyünk lesz a győzelemre. Sajnos az első félidőben a feladat nem sikerült, kaptunk tőle 27 pontot, pár extra tripla dobását beleértve, pedig összesítésben nem védekeztünk rosszul (36 kapott pont összesen egy félidő alatt). Probléma támadásban volt, ahol nem voltunk képesek kemény, fizikális védekezés ellen játszani. Szünetben viszont erről volt szó, hogy ha támadásban sikerül javulnunk, meglesz a meccs, mert nagyon nehéz egy U14 csapatnak ennyire extrán dobni, mint Balkan csapata dobott első félidőben. Még nagyobb energiát fektettünk bele, agresszívebben támadtunk és még jobban védekeztünk mint első félidőben. Elkezdtünk közeledni ellenfélhez és amikor sikerült vezetést átvennünk, Balkan játéka szétesett és mi extázisban befejeztünk a meccset. Második félidőt 20 ponttal nyertünk, ami magáért beszél... nagy gratuláció fiúknak, azoknak akik pályán voltak, azoknak akik kispadon és azoknak is, akik otthon maradtak! Véleményem szerint mentális erő döntött ezen a találkozón, nagyon ritka, hogy 13 éves fiúk képesek annyire koncentráltan játszani egész 40 percen keresztül.

 

Atomcity RICSILLA – Bayern München 93:72

Reggeli meccs sok erőt kivett a fiúkból, nem csak fizikálisan, hanem inkább mentálisan, úgyhogy nem volt egyszerű újra felpörögni megfelelő szintre. Ilyen érzésem volt, hogy fiúk tudják, hogy sokkal jobbak mint az ellenfél és „csak” ki akarnak pipálni ezt a meccset. Látszott, hogy jobbak vagyunk, de nem volt extra szerencsés, hogy ördöggel játszattunk, amit meg is beszéltünk meccs előtt és meccs közben is. „Profi” módon befejeztünk a meccset, nyertünk és ezzel a győzelemmel csoport elsők lettünk és középeurópai döntőben való részvételt kiharcoltunk. Meccs közben viszont ilyen dolog jelent meg, ami tönkre teheti a csapatot, azaz EGO probléma, mert ha játékos saját céljait csapat céljai fölé teszi, az a pokolba vezető út.

 

Atomcity RICSILLA – Porsche akadémia 91:65

Utolsó meccset is akartunk természetesen nyerni, minden adott volt hozzá, meccs közben meg is mutattunk, hogy jobb csapat vagyunk és megérdemelten nyertünk. Sajnos a jelenség, amely előző meccsen jelent meg, azaz EGO, nem tűnt el, hanem ezen a meccsen jelent meg újra. Időkérést kellett kérnem, erősen és hangosan elmagyaráznom fiúknak, hogy az EGO egyetlen dolog, amely ezt a csapatot megállíthat. Szünetben is erről beszéltünk és örülök neki, hogy második félidőben már csapatként működtünk.

 

Mindenkinek jár a gratuláció, extrán teljesített a csapat és Buglyó Barna, Pavlík Botond, Kékesi Kolos és Mészáros Ágoston különböző egyéni díjakat is haza vitték. Teljes csapat statisztikája 8 meccs után:

 

Csapat siker viszont minden fölött van és én nem engedem meg, hogy még egyszer jelenjen meg feljebb említett probléma. Nagyon egyszerű a megoldás – ha valakinél látni fogom, hogy saját EGÓját csapat fölé helyezi, kispadon fog ülni, vagy nem is lesz a csapat listán következő mérkőzésre. A negatív EGO egyetlen dolog, ami megállíthatja ezt a csapatot akár magyar bajnokságban, de akár nemzetközi porondon és én nem engedem meg, hogy ez történjen, mert a CSAPATUNK sok mindenre képes!

 

Játékosaink több egyéni kategóriában is legjobb játékosok között vannak, íme:

 

Pontátlag:

 

Lepattanó:

 

Gólpassz:

 

Effektivitás:

 

Szerzett labda:

 

+/- mutató:

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%