Utánpótlás kosárlabda szakosztály éves beszámoló

2019.05.23, 20:47 Kosárlabda UP
2018-as éves beszámoló.

Paks városa és a sportegyesületek rengeteg lehetőséget kínálnak a gyerekek számára a szabadidő hasznos eltöltésére.

A SPORT mindig is közösségépítő szerepet is betöltött, amely a csapatsportoknál - mint a kosárlabda - még intenzívebben tetten érhető. Gyorsan változó világunkban (és talán az elmúlt évek alacsony születési rátája miatt is) fontosnak tartjuk, hogy a szakmai munka mellett sokféleképp hozzájáruljunk ahhoz, hogy a sportoló gyerekek a felsőbb korosztályokban is a kosárlabdánál maradjanak, szeressenek az edzésekre, mérkőzésekre járni, miáltal a napi rutinjuk aktív része legyen a kosárlabda, a sport.

Az Atomerőmű Sport Egyesület lehetőséget biztosított számunkra, hogy szinte minden korosztály komolyabb és sokoldalúbb képzésben részesülhessen (segédedzők, gyógytornász, erőnléti edző).

Nagyon örülünk, hogy a sok alternatíva közül ebben az évben is sokan választották a kosárlabdát. Az előkészítő csoport (2009-10-11-12 születésű gyerekek) is magas létszámmal készült hétről-hétre (20-30 fő).

Évek óta rendszeres résztvevői vagyunk az Országos Jamboreenak. 2018-ban Székesfehérváron Kosárlabda Jamboreen két csapattal vettünk részt. A 2009-es és a 2010/11-es korosztállyal is a második helyen végeztünk. Az edzéseken jó a légkör, játékos formában igyekeznek a gyerekek a kosárlabda alapjait minél stabilabban elsajátítani. Az előkészítő és kenguru korosztály is részt vett a VÁROS NAPJÁN, amely májusban került megrendezésre. A gyerekek az ASE színeiben felvonultak a felnőtt csapat tagjaival és a nap folyamán különböző dobóversenyeket játszottak.

2018-ban talán a legütőképesebb korosztályunk a 2005/2006-os gyerekek Jan Pavlík vezetésével. Az eredményesség mellett sokkal fontosabb, hogy sok egyéni potenciál van ebben a korosztályban így igyekszünk erre a csapatra nagy odafigyeléssel tekinteni. Már most megmutatkoznak olyan tehetségek, akik paksi kötődésűekként reményeink szerint a felnőtt csapatot is erősíthetik majd, de addig még sok feladat áll előttünk.

Az U14-es korosztályban nagy sikernek számít, hogy Pest Megyei Bajnokságban bejutottunk a négyes döntőbe, ahol aztán az előkelő II. helyezést értük el. Az országos bajnokság főtáblára jutott 32 csapatból a 27. helyen végeztünk.

Az U16-os korosztályban kicsit kevesebben voltunk ebben az évben, ők nem jutottak a Regionális Döntőbe.

Ahogy azt már többször említettük az U20 korosztály és az U18 korosztály szinte ugyanaz a játékosállomány hiszen a város sajnos nem rendelkezik főiskolával/egyetemmel, így 19 éves korban a fiatalok szinte 100 százalékban más városokban folytatják tanulmányaikat. Ebben a korosztályban sajnos nem sikerült a kiemelt bajnokságba jutnunk és az első negyedévet az is megnehezítette, hogy Kalmár Viktor komoly sérülés miatt három hónapot kihagyott. A tanulásra hivatkozva gyakran előfordult, hogy nem tudtunk minden edzésen 10 fővel dolgozni. Ennek ellenére fantasztikusak voltak a játékosok és ha taktikailag nem is tudtunk 5:5-ben a leghatékonyabban fejlődni, egyénileg minden tekintetben sokat léptünk előre. Jó az edzésmorál, elszántan dolgozik mindenki ennek is tudom be, hogy a régió legjobb csapata lettünk, ami nagy eredmény egy 20000 fős kisvárostól. Olyan csapatokat megelőzve, mint a PVSK (Pécs), Baja, Kaposvár, Dombóvár stb.

Az U20-ban gyakorlatilag az U18 versenyzett ebben a korosztályban is kiegészülve 3 játékossal (Gulyás Milán, Plézer Gábor, Szalai Milán). A tavalyi évhez képest nem történt változás a tabellán, de végig kiegyensúlyozottan játszottunk, volt tartásunk és a legerősebb U20 csapatok ellen sem szenvedtünk megalázó vereséget így mindig volt pozitív periódusunk, amiből tovább tudtunk építkezni.

A bajnokság végén Kalmár Viktor és Plézer Gábor is behívót kapott az U20 válogatottba.

Fontos megjegyezni, hogy minden fronton igyekszünk versenylehetőséget és képzést biztosítani a gyerekek számára ezért törekszünk a Tolna megyei klubok szorosabb együttműködésére így a GYKSE-vel és a Bonyhádi Kosárlabda Klubbal mely egy új perspektívát nyit a játékosaink számára. Azon játékosok akik továbbra is komolyan szeretnének foglalkozni a kosárlabdával, kellően motiváltak és fizikálisan készek, lehetőséget kapnak Magyarország második számú bajnokságában versenyezni, hogy kiderülhessen azon a szinten mire hivatottak.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%